perjantai 22. elokuuta 2014

Tietoturva

-Laitteiston suojaaminen internetkäytössä
Internetkäytössä olevan tietokoneen kannattaa aina olla suojattuna eri haittaohjelmilta ja viruksilta, eli tietokoneessa _täytyy_ olla aina virustorjuntaohjelma asenettuna ja tietokoneen skannaus säännöllisesti on kannatettavaa.

-Sähköpostin käytössä
Sähköpostin käyttämisessä kannattaa aina olla varovainen , sähköpostiisi lähetetään tämän tästä roskapostia ja haittaohjelmia sisältäviä viestejä. Jos et tiedä sähköpostin lähettäjää , tai se näyttää epäilyttävältä ei sitä kannata avata , vaan poistaa heti paikalla.

-Internetselailussa
Kun selaat nettiä tulet huomaamaan paljon eri mainoksia ja ponnahdusikkunia. Parhaiten netissä pystyy suojautumaan käytämällä eri addoneja jotka estävät mainokset ja ponnahdusikkunat. (Google Chrome Adblock).

-Omien tietojen antaminen verkossa
Tietojen jakamisessa täytyy myös olla aina varovaisena. Kannattaa harkita mitä tietoja kertoo/jakaa eteenpäin , salasanoja ei missään nimessä saa kertoa kenellekkään.

-Yleisten koneiden käyttämisessä (esim. kirjasto)
Jos käytät yleisiä tietokoneita , ulos kirjautuminen sivuista jossa olet käynyt on hyvin suositeltavaa.
Ja jos et halua muiden tietävän millä sivuilla olet käynyt kannattaa joko poistaa sivuhistoria , tai surffata niin sanotusti "näkymättömästi" eli Google Chromella on incognito tila joka ei näytä selaamasia sivuja tai tietoja koneella.

Jos haluat parantaa omaasi ja/tai tietokoneesi tietoturvaa , sinulla täytyy hieman olla omaa älykyyttä että et painele turhia linkkejä, käy epäilyttävillä sivuila yms. Ja tietokoneessa kanttaa aina olla se virustorjuntaohjelma asenettuna ja päivitettynä. Myös niinkuin jo aiemmin kirjoitin tietokoneen säännöllinen skannaus viruksien varalta on hyvin suositeltua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti